miércoles, 26 de julio de 2017

El caballero pepino 0127

Datos del libro:

Editorial: El cavallero Pepino

Nº de páginas: 48.

Lengua: Castellano.

Encuadernación: Tapa Dura.

Precio: Descatalogado.





Resumen del libro:

En Pepino pensa que si esdevé un cavaller coratjós es farà digne de l’amor de la princesa Rigoberta. Després de moltes peripècies i aventures on treu d’embolics a tots aquells que es troba pel camí, en Pepino arriba al castell amb una pinta estrafolària i poc cavalleresca; no aconsegueix trofeus de guerra, però la seva bondat i generositat tindran unes conseqüències molt positives. 

Amb una voluntat clara de destacar la importància dels grans valors humans, la Carmen Gil crea un personatge divertit i tendre capaç de guanyar-se l’afecte de tots. En l’expressió del Pepino batega l’anhel dels cavallers antics i nobles amb ànsies de justícia; però l’autora va més enllà i, amb una prosa àgil i sense renunciar al seu lirisme habitual, enfila amb mestria paràgrafs genials on apareixen personatges divertits del món de les faules i moments amb to de la novel·la cavalleresca, sensibilitat romàntica i una manera d’expressió humorística i irònica, que ridiculitza amb astúcia els comportaments violents i irracionals al voltant de les batalles. 
Els esdeveniments, narrats amb l’estil de la tradició oral: diàlegs freqüents i un llenguatge senzill fan que el lector apreciï el valor de les coses petites i la importància de la conducta individual de l’ésser humà, al marge d’idees o creences convencionals que, per poc que es reflexioni, poden ser absurdes. 
L’Anna Castagnoli presenta un collage integrat en la tècnica pictòrica tradicional, en un treball molt elaborat, minuciós i innovador. Juga amb els escenaris de la història i aconsegueix involucrar el lector amb imatges poètiques que repercuteixen en els sentiments. La il·lustradora italiana descriu amb recursos plàstics delicats l’ambient i els personatges divertits de la narració, incidint en la seva personalitat i expressivitat. 


Un poco del autor:
Carmen Gil, lleva años dedicada a la enseñanza y a escribir para niños. Da cursos de poesía infantil y es la creadora de la revista digital Cosicosas. También da charlas sobre animación a la lectura y recita sus poemas en colegios y bibliotecas. Ha estrenado obras de teatro y publicado varios libros, uno de ellos, Versos de colores, ilustrado por ella misma.

Valoración: 7/10.


No hay comentarios:

Publicar un comentario